SKG Sterren Systeem

SKG: wat houdt dat eigenlijk in?

Het SKG houdt zich bezig met deskundig en onafhankelijk certificeren, keuren en testen van industriële producten voor de gebouwschil en diensten voor de industrie. SKG stelt zich tot doel het duurzaam borgen van prestaties en de veiligheid van industriële producten voor de gebouwschil. Dit door het waarborgen, en wanneer noodzakelijk, verhogen van de kwaliteit van producten en diensten van SKG voor de gevelindustrie, handel en uiteindelijk voor de consument.

http://www.skgikob.nl/over-skg-ikob/missie-en-visie.html

SKG sterren op hang & sluitwerk: wat betekenen de sterren?

Een goed beveiligde woning begint met goed hang- en sluitwerk. Betrouwbare sloten herkent u aan het SKG keurmerk. Dit keurmerk wordt toegekend als hang- en sluitwerk aan de technische eisen van het SKG certificeerings systeem voldoet. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Bij iedere slotenmaker kunt u sloten krijgen met het SKG keurmerk.

Sloten met SKG Keurmerk

Het beoordelingssysteem

Het SKG werkt met een sterrensysteem. Hoe meer sterren uw hang- en sluitwerk heeft, hoe krachtiger het materiaal. Let op: dit betekent niet dat Uw woning beter is beveiligd! De kwaliteit van sloten en cylinders is een belangrijke factor, maar ook de manier waarop materialen worden gecombineerd, hoe ze zijn bevestigd, en de kwaliteit van deur, deurpost of ramen.

Één ster staat voor standaard braakwerend, 2 SKG sterren houdt in dat het hang- en sluitwerk zwaar inbraakwerend is. De hoogste waardering is drie sterren, dit houdt in dat u verzekerd bent van extra zwaar inbraakwerende sloten. Wanneer u sloten met drie sterren aanschaft, bent u verzekerd dat inbrekers redelijk veel tijd nodig hebben om een slot te openen.

De voordelen van het keurmerk

Wanneer u uw woning heeft beveiligd met hang- en sluitwerk met het SKG keurmerk, dan weet u zeker dat uw woning is beveiligd met goede, stevige en betrouwbare sloten. Zo wordt het voor inbrekers extra moeilijk om in uw woning te komen. Naast dat er gekeken wordt naar de inbraakwerende functie van de producten wordt er ook gekeken naar de mechanische eigenschappen. Het is belangrijk dat deze niet snel verloren gaan, want dan zijn deze niet meer inbraakwerend. Wanneer uw woning is beveiligd met goede sloten, geeft dit een veilig gevoel.

Betrouwbaarheid van het keurmerk

Producten die het SKG keurmerk hebben, worden regelmatig opnieuw getest om te kijken of de sloten nog aan de eisen voldoen. Het is echter zo dat er een soort wapenwedloop bestaat tussen inbrekers en fabrikanten van hang & sluitwerk. Inbrekers gebruiken steeds beter gereedschap, wat voor iedereen te koop is op het Internet, en de kwaliteits normen voor sloten en cilinders worden steeds hoger. In de praktijk betekent dit dat niemand absoluut zeker kan zijn dat in zijn of haar woning niet kan worden ingebroken. Goed hang en sluitwerk, mits goed gecombineerd en vakkundig geplaatst, kan het inbrekers (en slotenmakers) heel moeilijk maken. De inbreker zal daarom waarschijnlijk naar een ander doel zoeken.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen kan behaald worden door een woning door de vakman te laten beveiligen met SKG*** goedgekeurd hang- en sluitwerk met kerntrekbeveiliging.

Voorbeeld: DOM RS8 cylinders

DOM RS 8 maakt gebruik van een nieuwe techniek. De zijdelings opgezette stuur- en stabilisatierib, zorgt ervoor dat de sleutel haast onmogelijk kan worden gekopieerd. Zo biedt het systeem DOM RS 8 maximale veiligheid op het gebied van inbraakbeveiliging. De maximale weerstandswaarden zorgen voor het geruststellende gevoel dat uw deuren en toegangen perfect beveiligd zijn. Standaard geleverd met SKG**, optioneel ook verkrijgbaar met SKG*** en geleverd met veiligheidscertificaat.

Eigenschappen:

 • 8 stiften
 • Paracentrisch sleutelprofiel
 • Sterke sleutel door stabiliseringsrib
 • Hoge kopieerbeveiliging
 • Anti-klop stiften
 • Standaard T-koppeling
 • Veiligheidscertificaat
 • Europees patent tot 2024
 • SKG** keurmerk
 • Optioneel SKG*** keurmerk

Toepassingen: woningbouwverenigingen, appartementen, utiliteitsbouw. Optioneel ook leverbaar in modulaire uitvoering SKG®*** met kerntrekbeveiliging.

Voorbeeld: DOM IX Saturn

Er zijn veel krachtige argumenten om DOM ix Saturn een echte veiligheidsster te noemen. De zwevend gelagerde roterende disk in de sleutelpunt zorgt voor de hoogst mogelijke kopieerbeveiliging, en de 24-voudige autorisatiecontrole zorgt voor een maximale weerstand. Verder heeft dit product een speciale feature die geen enkele andere DOM cilinder heeft, namelijk het “2 in 1 system”. Dit zorgt ervoor dat u de cilinder niet hoeft te vervangen, wanneer u een sleutel kwijt bent en niet weet of deze wellicht in verkeerde handen is gevallen. U krijgt namelijk een extra set sleutels bij de cilinder, wanneer u een van deze sleutels invoert in de cilinder vervalt de vorige set sleutels, en zijn deze niet meer bruikbaar. Hierdoor heeft u toch weer een veilig gevoel.

Eigenschappen:

 • 10 stiften
 • Geavanceerd keersleutelsysteem
 • Anti-klop stiften
 • Standaard T-koppeling
 • Veiligheidscertificaat
 • Europees patent tot 2023
 • SKG*** keurmerk
 • Functionaliteitgarantie van 10 jaar

Toepassingen: eengezinswoningen, villa’s, bungalows, vakantiehuizen. Standaard in modulaire uitvoering SKG®*** met kerntrekbeveiliging (m.u.v. sluitsystemen).

Voorbeeld: DOM diamant

Het systeem DOM diamant overtuigt met zijn extreme prestatiewaarden. Hier ervaart u de hoogwaardigheid van een nieuwe generatie – made by DOM. Het systeem diamant beantwoordt aan de hoogste eisen met betrekking tot bescherming en sluitcomfort. Dit wordt mogelijk gemaakt door een stalen sluitwerk met 21 roterende stalen schijven. Tot in het kleinste detail staat elk onafhankelijk van elkaar werkende segment – van het materiaal tot en met het sluitmechanisme – hier voor een compromisloze kwaliteit.

Eigenschappen:

 • Cilinderlichaam van zeer hoogwaardig MIM-staal
 • Extreem hoge boorbeveiliging
 • Extreem hoge trekbeveiliging
 • Driedimensionale sleutel
 • Anti-klop
 • Standaard T-koppeling
 • Veiligheidscertificaat
 • SKG*** keurmerk

Toepassingen: villa’s, vakantiehuizen, kluizen, hoogbeveiligde ruimtes. Standaard SKG®*** met kerntrekbeveiliging.

SKG misleidend?

Tot slot concluderen wij dat het SKG keurmerk weliswaar staat voor hoge kwaliteit maar dat het in veel gevallen voor de consument misleidend werkt. Klanten vragen vaak om SKG en Politiekeurmerk gecertificeerde hang & sluitwerk, zonder te beseffen dat het uiteindelijk de totale situatie is die bepaalt hoe secuur een woning of bedrijfs object eigenlijk is tegen inbraak.

De monteurs van Slotenmaker Den Haag kunnen U hierin goed adviseren door persoonlijk langs te komen om de situatie te beoordelen. Maak daarom zo snel mogelijk een afspraak.