Klopsleutel

De “Klopsleutel” of “Slagsleutel” | Mythe of niet?

Regelmatig vragen klanten ons naar cilinders die niet “geklopt” kunnen worden. In een heel enkel geval gaat het om iemand die vermoedt dat er bij hem of haar is ingebroken zonder aanwijsbare sporen. Helaas gaat het vaak om ouderen die in de zorgverlening zitten, vergeetachtijg zijn en bang zijn dat er onbekenden binnen zijn geweest en spullen hebben gestolen.

De hetze rond de zogenaamde “klopsleutels” of “slagsleutels” begon met een uitzending van Nova waarin gewag werd gemaakt van een nieuwe trend in het inbreken. Zie onderstaande video:

Zoals heel vaak met dit soort trends hebben de media het niet helemaal bij het juiste eind. Toch maakt het publiek zich grote zorgen. Een sensatie verhaal dat iedere cilinder met groot gemak te kloppen zou zijn doet de ronde. Internet winkels verkopen klopsleutels en complete inbreekers uitrusting.

Inmiddels zijn de feiten achterhaald: weliswaar is het mogelijk dat een zeer bedreven fanaat de klopsleutel met success weet te gebruiken om uw huis binnen te dringen. In de praktijk is het evenwel zo dat de niet professionele inbrekers deze techniek nauwelijks toepassen omdat het helemaal niet zo makkelijk is als dat het er op het eerste oog uitziet.

Waar de klopsleutel mythe wel heel goed voor is is voor de verkoopcijfers van dure profiel cilinders!